lørdag, juni 24, 2017

Menighedsmøde om seksuelle overgreb i den katolske kirke

Søndag, den 20. juni 2010 indbyder menighedsrådet til en samtale efter den store messe, dvs. kl. 11:30 i menighedssalen.  Med rette er mange katolikker i tvivl om, hvad de skal mene og hvordan de skal reagere overfor det, de hører og læser i pressen og andre steder om seksuelle overgreb inden for den katolske kirke.  Hvad er fup, hvad er fakta?  Hvad er konsekvenserne for synet på den katolske kirke som institution og autoritet?  Nogle medlemmer går måske og overvejer, om de skal melde sig ud af Kirken.  Alle kan have brug for at stille afklarende spørgsmål og et sted at drøfte disse ting.

Derfor kalder menighedsrådet ind til et møde.  Det vil ikke være et møde, hvor man kan finde svar på alt, men et møde, som først og fremmest giver menighedens medlemmer rum for at stille spørgsmål og udveksle meninger, usikkerhed og frustration, og for menighedsrådet så godt som muligt at respondere herpå, og i det omfang det er muligt, supplere med eventuelle manglende faktuelle oplysninger.  Mødet er tiltænkt vor egen menigheds medlemmer, men medlemmer af andre menigheder må deltage.