torsdag, september 21, 2017

Firmelse

Søndag den 1. november 2015

Ved messen gav generalvikar Niels Engelbrecht
firmelsens sakramente til en gruppe
unge i menigheden.

Se billederne fra firmelsen her.

Hvad er firmelse?

Firmelse er et af de 7 sakramenter. (mere om sakramenterne)  Firmelses sakramente er fuldendelsen af dåbens nåde. Ved firmelsen bliver den døbte

• knyttet mere fuldkomment til hele Kirken
  • beriget med kraft fra Helligånden
  • givet missionen til at udbrede troen i ord og gerning
  • som Kristi sande vidner.

Hvorfor kommer biskoppen?

I den katolske kirke er det normalt biskoppen, som giver dette sakramente. Ofte fejres dåben lokalt, i den lokale sognekirke. Men den katolske kirke er større end bare den ene menighed. I den verdensomspændende kirkes navn kommer biskoppen og ”konfirmerer” (bekræfter) den dåb, som den lokale menighed engang har gennemført.

Skal jeg tro på noget?

Firmelsen indebærer en personlig beslutning. I den romersk-katolske kirke beder vi medlemmerne om, selv at tage stilling til, om de ønsker sig dette sakramente. Derfor er det også en slags medlemskabsbekendelse. Men man skal ikke være 100 % sikker på alle ting - det er man stort set aldrig.  Det er derfor, vi har et program, som kan hjælpe dig tage stilling.

Hvornår bliver man firmet?

I Danmark normalt, når man er omkring 14 år.

Man fejrer firmelses sakramente i forskellige alder rundt omkring i verden - i nogle lande, så ung som nyfødte, i andre lande så sent som når man er 21.

I Skt. Laurentii Kirke i Roskilde plejer man at blive firmet. når man går i 8. klasse.  (Vi synes, det giver mere mening at tale om, hvilken klasse man går i, i stedet for kun om, hvor gammel man er.)

Firmelse eller konfirmation?

Det er mest et spørgsmål om ord. I den katolske kirke i Danmark plejer vi at bruge ordet "firmelse" i stedet for "konfirmation".  Du kan læse lidt mere
her.

Hvordan gør jeg det?

Du kan læse mere om programmet i Roskilde i kassen nedunder.

Firmelse i Skt. Laurentti Kirke 2017
Hvornår skal du firmes (konfirmeres)?

I den katolske kirke i Roskilde plejer man at blive firmet, når man går i 8. klasse. Men først skal man forberede sig!  Som alle vigtige ting i livet, kræver også dette store sakramente en forberedelse.

I Roskilde starter vi i marts/april i året før firmelsen. Forberedelsen strækker sig over 3 semestre.

Firmelsen i 2017 finder sted ved højmessen den 25. maj.

Går du i 6. klasse i 2016 eller er du født før 1. januar 2004 og gerne vil firmes, så din dåb kan bekræftes, og du kan opleve, hvordan Helligånden kan ændre dit liv? Eller er du i tvivl om, hvad Kirken kan tilbyde dig og omvendt? Så vil vi rigtig gerne se dig til:

Tilmelding til firmelse i 2017 er
søndag den 17. april efter højmessen.

Der er opstart og forældremøde efter indskrivningen. Her vil kateketerne Birthe Schultz og Rosa Tran orientere om undervisningens indhold og forløb.

Kom og mød andre unge mennesker på din egen alder og vær med til at gøre vores kirke til et levende sted, hvor du kan lære mere om Guds kærlighed, og hvordan du kan dele den kærlighed med andre.

Katekesen løber over 3 semestre, der hver strækker sig over 7-8 søndage.

Tilmelding skal ske senest den 17. april 2016 ved at aflevere en tilmeldingsblanket, som du kan downloade nedenfor. Du skal også medbringe dåbsattest.

Du og dine forældre er også meget velkomne til at kigge forbi sognekontoret og få en snak med pater Alren, hvis I har spørgsmål. I kan også kontakte sognekontoret, tlf. 4635 0965.

Mere om firmelse i Skt. Laurentii Kirke: Biskoppen kommer til Skt. Laurentii i Roskilde sidst i maj hvert år, hvor der er firmelse. Derfor begynder vi forberedelsen kalenderåret før.

Undervisningen foregår søndag formiddag.  Vi begynder med messen kl. 9, derefter har vi undervisning frem til kl. 12.  Vi mødes ca. 7-8 gange i hvert af de tre semestre. Derudover holder vi flere spændende weekendarrangementer i Roskilde og rundt omkring i landet.

OBS: Du kan downloade tilmeldingsblanketten for 2017 i PDF format ved at klikke her

2016-03-21