torsdag, september 21, 2017

Første Kommunionsundervisning finder sted

Hver søndag efter Messen kl 9.00

I perioden September – Kristi Himmelfart

Undervisningen til 1. Kommunion begynder i september og foregår i menighedens undervisningslokale på søndage efter messen kl. 10.

Målet:

er glæden ved :

▪    at høre, at Jesus synes, at børn er det bedste, der findes
▪    at opleve fællesskabet med de andre børn til Første Kommunion
▪    at vi er skabt i Guds billede
▪    at hvert barn er unikt
▪    at Gud elsker alle børn
▪    at Gud kalder på os men tvinger os aldrig
▪    at vi kan fortælle alt til Gud
▪    at vi kan bede til Gud alene og sammen
▪    at give til andre
▪    at tænke på, at vi snart skal have vores Første Kommunion, ‘hvor Gud kommer til os’, når Pater Marcos giver os brødet(nadverbrødet) d. 5. Maj 2015

Som kateketer vil vi bruge og bevare børnenes naturudrustning, deres tillid, deres åbenhed, deres nysgerrighed og gåpåmod.

Vi vil forsøge at formidle Evangeliets i børnehøjde ved at tage udgangspunkt i børnenes virkelighed. Børnene kan ofte ikke forstå sprogbrugen i de bibelske tekster. Det er vores opgave som kateketer at formidle dette budskab til børnene ved at bruge ord , som børnene forstår og gennem børnenes måde at lære på og gennem en respektfuld måde både i forhold til Evangeliet og i forhold til det enkelte barn. Pave Frans kalder det at inkulturere.
Fx lignelsen om den fortabte søn:
Sønnen bar sig dumt ad. Han ødslede med arven. Men alligevel elskede faderen ham som han var. Denne lignelse kan vi dramatisere, tegne, udtrykke i sang og musik og tale om. Ved at bruge krop og sanser, følelser og fantasi og ved at tage udgangspunkt i lignelsen om en fars kærlighed til sin søn ligesom mor og fars kærlighed - som sagt i lignelsen om den fortabte søn, lærer børnene således på en dybere måde at forstå Guds uendelige kærlighed og tilgivelse.

Vi glæder os til at se jer alle.

Kateketerne: Maria, Katrin Helle og Gérard